Megrepedt Monokli

Ha valami értékes, az el is törhet...

Powered By Blogger

Twitter

Mostani cikkemben az internet egyik újabb (és egyben mára már legnépszerűbb) vívmányáról szólnék, nevezetesen a Twitterről.
 

Tovább!

A Twitter egy 2006-ban indult ismerettségi- és mikroblog szolgáltatás, mely legfőképpen arra alkalmas, hogy rövid üzeneteket küldjünk arról, hogy éppen mit csinálunk, ha találtunk valami érdekeset a neten, vagy esetleg történt valami a világban, és ezt meg szeretnénk osztani másokkal (jó példa erre, amikor tavaly a Hudson folyóba zuhant egy repülő az Államokban, és még mielőtt a katasztrófavédelmisek kiértek volna, a Twitteren már amatőr felvételek keringtek a katasztrófáról).
Többek között lehetőség van egyes címszavakra rákeresni, ilyenkor minden tweetet kihoz, melyekben az adott szó szerepel, illetve egyes embereket "követni", ilyenkor minden egyes tweetjük megjelenik a kezdőlapunkon.
A Twitter nagyságán is látszik, hogy ha az ember rákeres arra, hogy "Eminem", és elolvassa azokat a tweeteket, amiket elsőnek kidob, már közben 40-50 darab új üzenet érkezik (kb. 30 másodperc).
Mindent egybevéve a Twitter nagy találmány, egyrészt a világi eseményekről sok dolgot tudhat meg az ember, másrészt egyes emberek (barátok, sztárok) dolgairól értesülhet mihamarabb.

(Egy kis szolgálati: Mától engem magamat is "fallóvolhattok" ha úgy tartja kedvetek)

1 komment:

Névtelen 2010. május 7. 21:25  

Úgy hallottam a Twitter (azt hiszem) Angliában érettségi tantárgy (vagy tétel) lesz hamarosan.
M.

Megjegyzés küldése

Translate

A blogról röviden

Üdvözlet!

Eme blogon különböző érdekes/vicces/elvont/hasznos dolgokat mutatok be, ami épp eszembe jut.

Jó nézelődést a MonokliBlog-on