Megrepedt Monokli

Ha valami értékes, az el is törhet...

Powered By Blogger

A közelmúlt PC-s játékai

Mostanság a játékipar kezd satnyulni.

Régebben kevés játék jött ki, de azok legalább voltak valamilyenek, de most, az özönlő termékekből kell kibányászni a jó játékokat. De azért összegyűjtöttem a jobbakat, az elmúlt évekből:

1. Mirror's edge

A Mirror's Edge egy belső nézetes (FPS) játék, félig akció, félig ügyességi stílusú. 2009 legstílusosabb játékának választották, nem véletlenül: A látványvilág gyönyörű, legyen szó egy irodaház belsejéről, vagy akár az egész város tetőhálózatáról. Csak dicsérni lehet a játékmenetet, a free running utópisztikus változata gyönyörű játékélményt nyújt, a folytonos üldöztetés egy perc nyugtot sem hagy, csak mikor épp azon töröd a fejed, hogy hogyan juss tovább egy-egy komolyabb akadálynál, és ezen a hangulaton csak a játék (különösen könnyű) vége ront csak egy csöppet.
Annak ellenére, hogy a játék bevételek szempontjából kisebb bukás volt, mint játékos, én nagyon várnék egy folytatást.
( 2 megjegyzés:  A főszereplő Faith is nagyon el van találva, valamint felhívnám a figyelmet a betétdalra a trailer alatt)

Tovább!



Értékelés: 10/10


2. Half-Life 2 : Episode Two


Ez a játék az egykoron nagy sikernek örvendő Half-Life 2 első folytatásának a történetét folytatja :-p . Eme "epizód" szép látványvilággal szolgál ( végtelen erdők, barlangok), és még a történet is meglendült ( ami az episode one-ban abszolút hiányzott), viszont a baj az, hogy technikailag nem sok változott ( teszem azt, fegyverek, társak, ...). A játékban a helyszínek változatosak, mind egyedi hangulattal rendelkezik, sőt, meg egy-két új ellenfelet is becsempésztek a játékba.
A kevés technikai újítás ellenére szerintem méltán bekerülhet a "közelmúlt jó játékai" sorozatba, mert kellemes felfrissülést hoz az FPS-ek világába.
(Bónusz itt, hogy újra előkerült rég látott titokzatos barátunk, G-man, aki önmagában megérne egy külön cikket.)


Értékelés: 6/10
3. Portal

Lehet, hogy bennem van a hiba, de következő darabunk még mindig az FPS kategória szülöttje, ezen belül is az über-logikai fajtából.
A Portal egy igazi gondolkodtatós játék, semmi rohanás, nem is üldöznek, csak menni kell, előre, fel le, telportba be-ki, ahová akarsz. Ezen játék szintén a Valve fejlesztménye ( HL, HL2), és szerintem nagyon jóra sikeredett. A játék során egyetlen emberrel sem találkozunk, mindig csak GladOs, a gépi megfigyelő szól hozzánk digitális hangjával, szóval brrr... Az egyetlen hiba a gépezetben az, hogy a pályák kissé egysíkúak lettek, az ember meg hiába próbálna kitörni belőle ( azaz, mikor ez sikerül, a színfalak mögötti világ is ugyanolyan mindenhol, szóval pfff...).

( A bemutató videó nagyon tetszik nekem, szerintem nagyon ötletes.)


Értékelés: 8/10

4. Cossacs II.- Napoleonic wars

A Cossacs II a változatosság kedvéért már egy stratégiai játék, méghozzá a legjavából.
Külön kiemelném a Battle for Europe játékmódot, melyben az Európa feletti uralomért kell küzdeni, na AZ igazán megdolgoztat. A játékban 2 féle stratégia ötvöződik: diplomáciai ( kivel harcoljunk, kivel kössünk szövetséget, stb.) valamint az egyes harcokat is nekünk kell levezényelni ( vigyázva az élelemkészletekre, ne haljanak éhen a  katonák, a opuskaporra, legyen mivel lőni, egyebek.)
A Cossacs II. nem olyan extrém nehézségű játék, mint azt egy veterán stratéga elvárná, de szerintem elég szórakoztató darab.
(Kár, hogy a trailerben fel vannak gyorsítva a csaták, így elég gagyin néznek ki...)


Értékelés: 6/10



Folytatás várható!!!

0 komment:

Megjegyzés küldése

Translate

A blogról röviden

Üdvözlet!

Eme blogon különböző érdekes/vicces/elvont/hasznos dolgokat mutatok be, ami épp eszembe jut.

Jó nézelődést a MonokliBlog-on