Megrepedt Monokli

Ha valami értékes, az el is törhet...

Powered By Blogger

Filmkritika

A Kocka (Cube)

A Kocka egy amerikai kanadai sci-fi-horrorfilm, Vincenzo Natali rendezésében.


A történet maga nagyon egyszerű: hat, egymás számára teljesen ismeretlen ember (egy elítélt bűnöző, egy ateista, egy rendőr, stb...) egyszer csak egy kocka alakú helyiségben tér magához. A szoba mind a hat oldalán ajtók vannak, melyek ugyanilyen kocka alakú szobákba nyílnak.

Tovább!

Viszont van egy bökkenő: egyes szobákban csapdák vannak. A csapatban egyre nő a feszültség, elkezdenek kiütni rajtuk a kabinláz tünetei, már senki sem bízik senkiben. Egy lány felfedezi, hogy a szobák ajtajaira számok vannak írva, melyek ha prímszámok, a szoba, amelyikbe nyílnak csapda nélküli.
Így megkezdődik a csapat menekülése szobáról szobára. Az emberek száma egyre csökken, mígnem eljutnak a kocka-termek széléig...ahol nincs semmi, csak üres tér. Visszafordulnak, viszont az első szoba, amibe bemennek, az a szoba, amelyből elindultak. Ekkor döbbennek rá, hogy a szobák körbe-körbe mozognak...

A filmből nagyjából ennyit lehet elmondani komolyabb spoilerezés nélkül. A Kocka szerintem elég jóra sikeredett, a történet egyedi, talán a színészek játéka hagy kívánnivalót maga után, valamint a csapdákból láthattunk volna kicsit többet. Magáról a Kockáról nem tudunk meg szinte semmit (ki építette, miért), viszont a pszichológiai része nagyon erős.

8/10




0 komment:

Megjegyzés küldése

Translate

A blogról röviden

Üdvözlet!

Eme blogon különböző érdekes/vicces/elvont/hasznos dolgokat mutatok be, ami épp eszembe jut.

Jó nézelődést a MonokliBlog-on