Megrepedt Monokli

Ha valami értékes, az el is törhet...

Powered By Blogger

Italpszihológia

Milyen italról milyen ember jut eszünkbe?
Egyes italok kiválóan köthetők embertípúsokhoz, személyiségekhez, esetleg foglalkozásokhoz. Jelen cikk ezen összefüggéseket vizsgálja.

1. Víz


A víz a legalapvetőbb ital, ősidők óta ezzel oltja szomját minden élőlény. Vizet isznak elsősorban mindenféle sportolók, az egészségesen élni vágyók, valamint alkalmi "egypoharas" szomjoltásra.

2. Almalé

Az almalé leginkább a "gyerekek itala"-ként ivódott be az emberek agyába, felnőtteket vajmi kevésszer lehet almalé-iváson kapni.

Tovább!

3. Baracklé


A baracklé széles körökben kedvelt ital, gyümölcslevek közül az egyik legkedveltebb. Minden korosztály egyaránt fogyasztja, leginkább otthon, vacsorához, vagy szomjoltónak egy-egy pohárral.


4. Minőségi bor


A jó bor jó ízlésre vall. Ezen italt vendégségben, éttermekben egyaránt látni, az idősebb korosztály sajátsága. Vállalati ill. egyéb hivatalos összejöveteleken népszerű, márkás borok jó ajándékok szoktak lenni.


5. Olcsó/kannás bor.


Jellegzetesen a lezüllöttebb emberek, hajléktalanok és munkanélküliek itala, nem ízéért, csupán alkoholtartalmáért veszik. A szupermarketben található zacskós/tablettás borokkal egy családba tartozik.


6. Pezsgő


A pezsgő jellegzetesen partis ital, az ünnepi fajtából. Komolyabb szülinapok alkalmával, Forma-1-es versenyek végén "fogyasztják", valamint szilveszter egyik legjellegzetesebb jelképe.


7. Coca-Cola


A kóla a mai fogyasztói társadalom jellegzetes mellékterméke. A legtöbb helyen kapható, minden buli tartozéka, a mozizás sokszor elengedhetetlen kelléke. Jellemzően a fiatalabbik korosztály fogyasztja.


8. Sör


Sört kapni a legtöbb szórakozóhelyen, klubokban, kocsmákban, ez teszi alkalmassá a "társasági ital" szerepre. Míg mértékkel fogyasztják, kulturált itala kis baráti társaságoknak, akik csak beülnek valahova sörözni. 18 év fölött mindenki.

0 komment:

Megjegyzés küldése

Translate

A blogról röviden

Üdvözlet!

Eme blogon különböző érdekes/vicces/elvont/hasznos dolgokat mutatok be, ami épp eszembe jut.

Jó nézelődést a MonokliBlog-on