Megrepedt Monokli

Ha valami értékes, az el is törhet...

Powered By Blogger

A Legjobb Párt

 Minden bizonnyal mindenki hallotta már, hogy Izlandon lezajlottak a Reykjavík-i helyhatósági választások. Ebben nem is lenne semmi érdekes, ha nem a fél éve alapított Legjobb Párt (Besti Flokkurinn) nyeri meg. Ezt az úgymond "ellenpártot" egy híres izlandi  komikus, Jón Gnarr alapított, a politika kifigurázására.

Tovább!


A Párt 34 %-kal nyert, ez azt jelenti, hogy a rejkyavíki városi tanács 15 tagjából 5 tőlük kerül ki. Amúgy a párt nem rendelkezik programmal, mert bár annak ellenére, hogy ingyen törülközőt osztanak a fürdőkben, jegesmedvét szállítanak a fővárosi állatkertbe, és Disneylandet építenek a repülőtéren, azt is kimondták, hogy egy ígéretüket sem fogják betartani.Az m,eg más kérdés, hogy ahhoz, hogy Gnarr főpolgármester legyen, koalícióra kellene lépniük egy másik párttal, amire egyelőre kevés a kilátás.
A választási videójuk pedig egy pláne, mivel a párt tagjait hallhatjuk benne Tina Turner Simply the best című dalának az átköltését énekelve (amúgy szerintem nagyon el lett találva a rész, ahol az ember a választási ígéreteket sorolja).




0 komment:

Megjegyzés küldése

Translate

A blogról röviden

Üdvözlet!

Eme blogon különböző érdekes/vicces/elvont/hasznos dolgokat mutatok be, ami épp eszembe jut.

Jó nézelődést a MonokliBlog-on